Златният печат на руската императрица Екатерина Велика (1729-1796) беше продаден за 22,9

...
Златният печат на руската императрица Екатерина Велика (1729-1796) беше продаден за 22,9
Коментари Харесай

Продадоха на търг златен печат на Екатерина Велика за близо 28 000 долара

Златният щемпел на руската императрица Екатерина Велика (1729-1796) беше продаден за 22,9 хиляди английски лири (27,6 хиляди долара) на търг в град Илкли, Северна Англия, заяви " Дейли мейл ". 

Върху печата от карнеол са гравирани кон и лъв. Той е употребен като формален щемпел от съветския императорски двор от 80-те години на 18-и век до гибелта на Екатерина II през 1796 година Гравиран е от англичанина Чарлз Браун по картината " Кон, изплашен от лъв " на британския художник Джордж Стъбс. Това е един от двата печата, поръчани от Екатерина II на Браун. Вторият, основан малко по-късно, се съхранява в Ермитажа.

Печатът евентуално е донесен във Англия от член на фамилията на търговците Мелиш, които са живели в Лондон. Впоследствие попада в ръцете на друго лондонско семейство, което го предава от потомство на потомство над 100 години. Печатът е открит от специалиста по бижута Дейзи Хартли в кутия за бисквити в къща в северната част на английската столица по време на рутинна оценка на сбирката от предмети на притежателя, поискал да продаде артефактите, които има. Печатът й направил усещане поради качеството на златния обков и на гравирането, макар че е трябвало да бъде измит, с цел да се види цялостният му искра. 

Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР